Bayrama Özel TAM %60 İndirim

Gün
Saat
Dakika
Saniye

SON 1 KİŞİ !

“Web sitem google’da çıkmıyor”

Google, e-ticaret için en geniş pazaryeri sayılabilir. E-ticaret sitesi olan girişimciler için google sıralamalar oldukça önemlidir. Çünkü bu pazaryerinde görünür olmak her gün kat be kat dönüşüm oranı edinmek anlamına geliyor. Bir e-ticaret sitesi açtıktan sonra google aramalarda site hemen çıkmayacaktır. Peki sitem google’da çıkmıyor sorusunun cevabı nedir, siteyi kurduktan sonra ne yapmak, hangi adımları izlemek gerekir?

Sitem google’da gözükmüyor

E-ticaret sitesi de olsa, herhangi bir amaçla kurulmuş bir web sitesi de olsa, bir site kurulduktan sonra mutlaka google aramalar sekmesine girmek için sitenin kendisini google’a tanıtması gerekir. Burada yapılacak ilk şey, Google Console adresine girerek bir site haritası yollayarak dizine ekleme talebi oluşturmak olacaktır. Sonrasında  yapılacak olan şey ise bir süre beklemek. Çünkü Google, anında çalışan bir mekanizmaya sahip değil ancak süreç hakkında yine Google Console üzerinden bilgi edinmek mümkün.

Bunun yanında Dizin Kapsam Raporu ve URL İnceleme Raporu üzerinden kontroller sağlayabilirsiniz. Sayfa hala aramalarda çıkmıyor gibi görülebilir, emin olmak için güvenlik araması ayarını kapatarak “site:siteadı.com” şeklinde bir arama yapmanız gerekecek. Siteniz ilk kez arama dizinine düştüğü için alt sıralarda kalma ihtimali oldukça yüksek.

Sitemi google aramalarda nasıl üste çıkarabilirim?

Google aramalar sekmesinde yer aldıktan sonra sıralamada yükselmek için yapılması gereken pek çok şey mevcut. Bunlardan biri, seçilecek olan domain (alan adı) yani sitenin ismi olacaktır. Bu ismin başka bir firmanın adının olmaması, kolay anlaşılır ve akılda kalıcı olması da organik trafik çekmek için büyük bir önem taşıyor.

Google, site hızına, site içeriğine, kaliteli işbirliklerine ve benzeri pek çok kritere dikkat edecek ve algoritma uyumluluğunuzla beraber sizi üst sıralara taşıyacaktır.

Site hızı

Site hızı ve mobil uyumluluk Google’ın son derecede önemsediği konuların başını çekiyor. Google araçlarından faydalanarak site hızı ve mobil uyumluluğu ölçebilirsiniz. Bunun yanında SEO ve Mobil SEO çalışmaları ile sitenizi hızlandırabilirsiniz.

Anahtar kelimeler

Müşterilerle ilgilenecek olan pazarlamacıların yerini yazdığınız metinler tutacak. Ve bildiğiniz gibi Google, sonradan gelen görsel ve video içeriklerinden çok metinler konusunda uzman. SEO dediğimiz “Arama motoru optimizasyonu” ile yazılan metinler, sitenizin daha da öne çıkmasını sağlıyor.

Kaliteli işbirliği

Sitede eğer bir blog kısmı yer alıyorsa, yoğun trafik alan kaliteli sitelerden kaynak edinmek, google’dan artı puan almaya yardımcı olacaktır. Backlink de denilen bu sistem yine SEO çalışmaları ile ilişkilidir.

Müşteri deneyimi

En önemli kriter ise müşteri deneyimine özen göstermektir. E-ticaret sitesinin kullanışlı olması, KVKK gibi kriterlere uygun olarak tüketici haklarını koruması, anlaşılır bir haritasının bulunması en fazla müşterilerin işine yarayacaktır. Ve google da tam olarak bunu sağlamaya çalıştığı için algoritmada yükselmek büyük bir olasılık olacaktır.

Bu kitap seni e-ticaret markanı kurmanda yardımcı olacak.

Sıfırdan E-Ticaret Markanı Kur

KENDİ MARKANI YARAT

E-ticaret dünyasına adım atmak isteyen girişimcilere yönelik kapsamlı bir kaynaktır. Bu rehber, temel adımlardan ileri stratejilere kadar geniş bir yelpazede bilgi sunar.

Nasıl Başlayabilirim?

E-Ticarete başlamak istiyor ancak nereden başlayacağınız konusunda fikir sahibi değilseniz, telefon numaranızı bırakın sizi arayalım.

Aradığınızı bulamadınız mı ?