Bayrama Özel TAM %60 İndirim

Gün
Saat
Dakika
Saniye

SON 1 KİŞİ !

2022’de küresel e ticaret hacmi

Pandemiden bu yana gelişen e-ticaret sektörü, pek çok marka ve firmaya uluslararası pazara açılma zorunluluğu ve fırsatını bir arada sundu. Uluslararası e-ticaret ve e-ihracatın bu yıl itibari ile daha büyük sıçramalara uğrayacağı tahmin edilirken hızlı büyümenin 2025 yılına kadar devam edeceği öngörülüyor. Küresel e ticaret pazarında neler oluyor, hangi fırsatlar ve tehditler mevcut?

2022’de küresel e-ticaretin yüzde 17’den yüzde 21’e yükselerek 55,5 trilyon dolarlık bir hacme ulaşacağı tahminler arasında. Küresel e ticaret hacmi incelendiğinde 2023 senesine kadar bu hacmin 6,17 trilyon dolara ulaşacağı ve 2025 senesine dek 6,7 puan büyüyerek yüzde 24,5’e ulaşacağı öngörülüyor.

Küresel e-ticaretin avantajları nelerdir?

Küresel e-ticaret payı genişlerken yerel pazarlar da bu rekabetin içine girmek durumunda kalıyor. Küresel e-ticaret hem daha fazla avantaj hem de artık bir zorunluluk haline geliyor. Rekabet payı yüksek olsa da daha fazla kazanç getirme potansiyeli taşıyan küresel e-ticaretin avantajları da oldukça yüksektir.

Küresel e-ticaret, daha kısa B2B satış döngüleri kurmaya yardımcı olurken, dış pazara açılma ve daha kolay genişleme fırsatı sunuyor. Diğer yandan markalar uluslararası alanda varlıklarını daha kolay bir şekilde oluşturabiliyorlar. Fiziki masrafların yerine dijital ortamda varlık oluşturan firmaların uluslararası pazara giriş engelleri de böylelikle az oluyor. Yurt dışına dijital ortamda satış yapabilmenin diğer avantajından biri de mevcuttaki ürünü daha geniş bir hedef kitleye sunarak daha fazla dönüşüm oranı yakalayabilmek. Peki, küresel e-ticaret yapmak isteyen markaların takip etmesi gereken trendler nelerdir?

Sosyal ve mobil ticaret

Küresel e-ticarette varlık göstermek isteyen markaların yapması gereken ilk şey, mobil uyumluluğunu maksimum seviyede optimize ederek sosyal medya hesaplarından satışa başlamak olmalı. Çünkü verilere bakıldığında akıllı telefon kullanımının çok fazla genişlediği ve internet kullanıcılarının alışverişlerinin büyük bir çoğunluğunu mobil üzerinden gerçekleştirdikleri gözlemlendi. Instagram ve TikTok gibi pazaryeri olan sosyal medya üzerinden alışveriş yapanların sayısı da oldukça fazla. Hem Türkiye’de hem de dünyada çokça kullanılan TikTok ve Instagram gibi uygulamalarda hem tanıtım hem de satış yapmak, uluslararası alanda varlık göstermek için büyük ve ucuz bir fırsat.

Profesyonel dil uyumluluğu

E-ticaret sitesinde veya pazar yerinde yapılacak olan satışlarda, hedeflenen ülkenin dilini kullanmak neredeyse bir zorunluluk. Yapılan anketlere göre küresel müşterilerin kendi dillerinde satış yapmayan bir site üzerinden alışveriş yapmaktan çekindiği görüldü. Müşteriler, ürün açıklamasının, yorum sekmesinin ve ödeme aşamasının kendi dillerinde anlaşılır olmasına özen gösteriyor. Bu alanlarda yerel dili bilen bir çevirmen ile çalışarak profesyonel bir dil uyumluluğu kurmak, markayı bir adım ileriye taşıyacaktır.

Metaverse

Metaverse internetin geleceği olarak görülüyor. Bu alanda fırsat gören Nike ve Gucci gibi pek çok büyük marka, dijital ürünlerini satmaya başladı. Metaverse 2022 senesinde küresel e-ticaretin konuşulan konularının arasında olacak ve fiziksel ya da dijital varlıkların satışı için büyük bir pazaryeri haline gelecek. Bu nedenle metaverse üzerinde varlık göstermek markaların uzun dönemde büyük kar elde etmesine yardımcı olabilir.

Bu kitap seni e-ticaret markanı kurmanda yardımcı olacak.

Sıfırdan E-Ticaret Markanı Kur

KENDİ MARKANI YARAT

E-ticaret dünyasına adım atmak isteyen girişimcilere yönelik kapsamlı bir kaynaktır. Bu rehber, temel adımlardan ileri stratejilere kadar geniş bir yelpazede bilgi sunar.

Nasıl Başlayabilirim?

E-Ticarete başlamak istiyor ancak nereden başlayacağınız konusunda fikir sahibi değilseniz, telefon numaranızı bırakın sizi arayalım.

Aradığınızı bulamadınız mı ?