Girişimcilere EKVA Desteği

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Acele Et !

Whatsapp Business Nedir ve Ne İşe Yarar?

Whatsapp business iş hayatına yeni adım atan işletmelerin vazgeçilmezi oldu. İşletmeler, uygulama sayesinde müşterileri ile iletişimlerini bir ileri seviyeye taşıdı. Masrafsız ve oldukça kullanışlı olan whatsapp business uygulamasını nasıl profesyonelce kullanabileceğinizi yazdık.

Whatsapp Businesss nedir?

Whatsapp business 2018 yılında kullanılmaya başlandı. Uygulama o dönemden bu yana yaklaşık 18 milyon kullanıcıya ulaştı. Küçük işletmeler için tasarlanan uygulama, müşterilerin de işini kolaylaştırıyor. Günümüzde neredeyse her kuruluşun bir whatsapp destek hattı bulunuyor. Yani uygulama sadece küçük işletmelerle sınırlı kalmadı.

Müşterilerin sorunlarına anında yardımcı olmayı sağlayan whatsapp business, ilerlemeyi hedefleyen girişimcilere de fayda sağlıyor. Uygulama profesyonel anlamda kullanılabilirse işletmenin itibarına da artı katıyor. Daha fazla müşteriye ulaşma ve müşteriye güven vermeye yardımcı olan whatsapp business’ı kurarken bunlara dikkat edin;

1. Whatsapp Business uygulamasını indirin

Uygulamaya Google Play Store veya AppStore üzerinden erişebilirsiniz. İndirme tamamlandığında telefon numaranızı girin. Gelen altı haneli kodu da tuşladıktan sonra uygulama kullanıma hazır olacaktır. Whatsapp Business uygulamasını birden fazla kişi kullanabilir.

2. İşletmenizin profilini oluşturun

İşletmenizin ismini yazdıktan sonra profil fotoğrafınızı yükleyin. Logonuzun fotoğrafını kaliteli bir şekilde eklemeye özen gösterin. İşletme profilini geliştirmek için keşfet kısmına gelin. Buradan da adres ve çalışma saati gibi bilgilerinizi girin. Bu bilgiler işletmenizin güvenilirliğini yansıtacaktır.

3. Etkin kullanın

Whatsapp business uygulamasının pek çok artısı var. Daha hızlı bir iletişim sağlamak için otomatik mesajlardan faydalanabilirsiniz. Bunun için;

  • Ayarlar kısmından Diğer Seçenekler’e basın. Karşınıza çıkan “İşletme Araçları” bölümünden “Karşılama Mesajı”nı seçin. Karşılama mesajı sizle iletişim kuran müşteriye yollayacağınız ilk şeydir. Firmanızın profiline göre bir karşılama mesajı belirleyebilirsiniz.

Karşılama mesajı nasıl olmalıdır?

İşletmenizin ismini mutlaka ilk cümlenizde belirtin.

Bazı kullanıcılar karşılama mesajlarına kurumlarını yansıtan emojiler ekleyerek samimi bir izlenim veriyorlar.

İşletmenizin yoğunluğuna göre “24 saat içerisinde sizlere dönüş yapacağız” benzeri bir bilgilendirme yapabilirsiniz.

Hızlı mesajlarla zaman kazanın

Hızlı mesajlar müşterilerinizin en fazla sorduğu sorulara anında yanıt verebilmeniz için tasarlandı. Örneğin müşterileriniz ürününüz hakkında genel bir bilgi edinmek istediğini söylüyorsa özet geçen bir mesaj kaydedebilirsiniz. Mesaj sekmesinden “/” karakterini seçerek hızlı mesajlarınıza erişebilirsiniz. Buradan da uygun cevabı anında yönlendirebilirsiniz. Hızlı mesajları kaydetmek için;

  • Ayarlar kısmından “İş Araçları” seçeneğine dokunun. Buradan “Hızlı Mesajlar” sekmesine gelerek ekleme ve çıkarma yapabilirsiniz.

4. Müşterilerinizi bilgilendirin

Whatsapp’taki story özelliğini reklam için kullanabilirsiniz. Aynı instagramda olduğu gibi buradan da indirim haberlerini ve fırsatları duyurabilirsiniz.

Kargo işlemleri ile ilgileniyorsanız kargo bilgilerini müşterilerinize mutlaka yazın.

Geri bildirim almaktan çekinmeyin. Uygun bir kalıp mesaj ile müşterilerinizin ürünlerden memnun kalıp kalmadığını sorun. Öneriler alarak hedef kitlenizi memnun edebilirsiniz.

Whatsapp Business ile markanızın güvenilirliği ve kalitesini yansıtabilirsiniz.

Whatsapp Business eksi yönleri

Bu özelliklerin tümü işletmelerin işlerini kolaylaştırmak için oluşturuldu. Ancak Whatsapp Business’ın da bazı eksi yönleri yok değil. Telefon numarası istemesi nedeniyle küçük işletmelere ek masraf çıkarıyor. Ya da kişilerin kendi numaralarını kullanmalarına yol açıyor.

İşlemler ise manuel olarak işliyor. Bu durum aynı anda yazan on kişiye bir kişinin cevap vermesini zorlaştırıyor. Ancak Whatsapp buna da bir çare buldu. Whatsapp Business API entegrasyonu ile otomatik cevap özelliklerine erişmek mümkün. Eğittiğiniz yapay zeka müşterilerinizin her türlü sorusuna anında cevap verecek. Bu da zaman yönetimi için Whatsapp Business API’yi zorunlu kılıyor.

Nasıl Başlayabilirim?

E-Ticarete başlamak istiyor ancak nereden başlayacağınız konusunda fikir sahibi değilseniz, telefon numaranızı bırakın sizi arayalım.

Aradığınızı bulamadınız mı ?