Nisana Özel TAM %60 İndirim

Gün
Saat
Dakika
Saniye

SON 8 KİŞİ !

E-ticarette artırılmış gerçeklik kullanımı

Artırılmış gerçeklik teknolojisi sosyal medyada ve e-ticaret yapan firmalarda yoğunlukla kullanılıyor. Tıp teknolojilerini geliştirme gibi farklı alanlarda da oldukça yaygın olarak geliştirilen AR yani artırılmış gerçeklik teknolojisi, pek çok alanda kolaylıklar sağlıyor. Özellikle e-ticarette müşterilerin ürünü deneyimleme eksikliğini kapatmayı başarabilen artırılmış gerçeklik şimdiden çok fazla kullanılmaya başlandı. Artırılmış gerçekliğin e-ticarette kullanımının faydaları ve örnekleri…

Artırılmış gerçeklik nedir?

Artırılmış gerçeklik, cihazlarda bulunan derinlik algılama özelliği ile birlikte gerçek alanların üzerine üretilmiş gerçeklik nesnelerinin bindirilmesine denmektedir. Snapchat veya Instagram üzerindeki filtrelerde artırılmış gerçeklik teknolojisi kullanılmaktadır. Bu teknoloji, pek çok alanda fayda sağlamasının yanında özellikle fiziki olmayan sanal mağazalar için etkileyici bir faktör olarak öne çıkmaktadır.

E-ticarette artırılmış gerçeklik

E-ticaretin en büyük eksilerinden biri, müşterinin ürünü deneyimleyememesidir. Bir ayakkabı, bir makyaj malzemesi ya da bir dolabın gerçek hayatta neye karşılık geleceğini bilemeyen müşteriler, fiziki mağazaları tercih edilebilmektedir. Ancak giderek hızla gelişen teknoloji ile birlikte sınırlar kalkıyor, bu noktada Augmented Reality yani artırılmış gerçeklik ortaya çıkmaktadır.

E-ticarette makyaj filtreleri ile kozmetik markaları, ayakkabı mağazaları, gözlük mağazaları ve mobilya mağazaları, artırılmış gerçeklik özelliğini kullanarak müşterilerine farklı bir deneyim sunuyor. Artırılmış gerçekliğin bu artısı e-ticaret mağazalarına pek çok fayda sağlıyor.

Artırılmış gerçekliğin e-ticarete katkıları

  • Artırılmış gerçeklik sayesinde e-ticaret mağazaları, iki boyutlu görsellerdense üç boyutlu bir deneyim sunarak müşteri memnuniyetini hedefler.
  • Bu teknoloji ile beraber müşteriler birden fazla ürünü aynı anda deneyimleme fırsatı bularak daha fazla ürün alabilirler.
  • Etkili bir uygulama ile birlikte marka bilinirliği artırılabilir.
  • Müşterileri deneyime çekerek katılım sağlamasını ve marka sadakati hissetmelerine neden olacaktır.
  • E-ticarette genellikle boyut, renk vb. özellikler nedeniyle iade gerçekleştirilir. Artırılmış gerçeklik, gerçeğe yakın bir deneyim sunarak iade oranlarının azalmasına yardımcı olur.
  • Sosyal medyada oluşturulacak olan filtrelerin kullanımı ve yayılımı da daha fazla etkileşim ve dönüşüm oranlarına olumlu etki etmektedir.

E-ticarette artırılmış gerçeklik örnekleri

E-ticarette artırılmış gerçeklik uygulamalarında Nike, Ikea ve Sephora gibi markalar öne çıkıyor. Telefon uygulamaları ile beraber müşterilerine mağazalarına her yerden fiziki olarak ulaşım imkanı sunan bu markaların satış oranları olumlu etkilendi.

Ünlü ayakkabı markası Nike, Nike Fit isimli uygulaması ile beraber kullanıcıların ayak boyutlarını yalnızca kameradan doğru bir şekilde ölçebildiği bir uygulama geliştirdi. Buna göre ürün tavsiyeleri sunan uygulama çok beğenilmişti.

Artırılmış gerçekliğin belki de en çok işe yaradığı alan iç dekorasyon oldu. Ikea, müşterilerine hayalini kurmaya gerek kalmadan evlerinin içerisinde istedikleri ürünleri yerleştirerek karar verebiliyorlar. Ikea, halihazırda hala bu uygulamayı kullanmakta.

Sephora ise kullanıcılarına ürünlerini denemeleri için oldukça başarılı bir fırsat sundu. Mobil uygulama ile birlikte kullanıcılar makyaj ürünlerini hem renk uyumu hem de profesyonel bir şekilde yüzlerinde görme fırsatı yakaladılar. Sephora’nın bu uygulaması sayesinde satış oranları epey artış gösterdi.

Bu kitap seni e-ticaret markanı kurmanda yardımcı olacak.

Sıfırdan E-Ticaret Markanı Kur

KENDİ MARKANI YARAT

E-ticaret dünyasına adım atmak isteyen girişimcilere yönelik kapsamlı bir kaynaktır. Bu rehber, temel adımlardan ileri stratejilere kadar geniş bir yelpazede bilgi sunar.

Nasıl Başlayabilirim?

E-Ticarete başlamak istiyor ancak nereden başlayacağınız konusunda fikir sahibi değilseniz, telefon numaranızı bırakın sizi arayalım.

Aradığınızı bulamadınız mı ?