Nisana Özel TAM %60 İndirim

Gün
Saat
Dakika
Saniye

SON 8 KİŞİ !

Dropshipping nasıl yapılır?

Dropshipping nasıl yapılır? Yurt içi ve yurt dışı pazar yerlerinde dropshipping farkları nelerdir? Dropshipping yaparken nelere dikkat etmek gerekir?

Dropshipping son dönemlerde en fazla parlayan e-ticaret modellerinden biri. Stoksuz e-ticaret olarak da isimlendirilen dropshipping, kısaca tedarikçi ile alıcı arasında köprü kurmaktır. Dropshipping yapmanın pek çok avantajı vardır. Dropshipping fazla bir sermaye gerektirmez yani risk oranı düşüktür ve dropshipping sayesinde döviz kazanılabilir.

Dropshipping yaparken atılacak üç adım vardır. Birincisi hangi alanda satış yapılacağına karar verme, ikincisi ürün ve rakip analizi yapmak ile beraber şirket kurarak işe koyulmak.

Pazaryerinde mi e-ticaret sitesinde mi dropshipping yapılmalı?

Dropshipping yapmak için ister kendi e-ticaret sitenizi kurabilir, isterseniz de pazar yerlerinde satışa başlayabilirsiniz. İkisinin de birbirine göre avantaj ve dezavantajları vardır.

Pazar yerlerinde seçeceğiniz pazaryerinin şartlarına uyum sağlamanın yanında yüksek komisyon oranlarına karşın hazırlıklı olmak gerekiyor. Bu nedenle sürümden kazanmaya yönelik bir kar stratejisi geliştirmek gerekiyor. Özellikle amazon gibi pazaryerlerinde trend ürünleri takip etmek de daha kolay olacaktır bu nedenle e-ticaret sitesine göre bu noktada avantajdır.  Ayrıca, pazar yerinin sağladığı trafikten de faydalanmak bir artı olacaktır.

E-ticaret sitesi ise yüzde yüz kar sağlayacağı için pazaryerlerine oranla daha karlı olacaktır. Ama siteye trafik çekmek için bir reklam bütçesi ve farklı stratejiler gerekecektir.

Mümkünse her ikisinin de kullanılması daha profesyonel bir görünüm ve daha fazla insana erişim anlamına geleceği için daha avantajlıdır. Hatta mümkünse sosyal medyada da varlık göstermek artı sağlayacaktır.

Dropshippingde satacak ürün nasıl bulunur ve rakip analizi nasıl yapılır?

Dropshipping’de rekabet ortamı çok kızgındır. Aynı zamanda yurt dışı dropshipping için kargo maliyetini az tutmak ve gümrük vergisinden kaçınmak için mikro ihracata yönelmek daha karlı olacaktır. Bu nedenle seçilecek ürünlerin üç farklı özelliği olmalıdır;

  • Değerde yüksek ve hacim olarak hafif olmalıdır.
  • Satış yapılacak olan ülkede sorun oluşturmayacak ve revaçta olacak bir ürün olmalıdır.
  • Sürekli olarak tüketilecek ürünler olmalıdır.

Tedarikçiler, distrübitörler ya da fason üretimcilerden ürünler edinilebilir. Burada en büyük yardımcı Google olacaktır. XML dosyası sağlayan tedarikçiler tercih edilmelidir çünkü ürünün depo kontrolü ancak bu şekilde gerçekleştirilebilir.

Ürünün niş bir alana hitap etmesi, daha az rekabet ve daha spesifik bir hedef kitle belirleyecektir.

Rakip analizinde ise özellikle pazaryeri satıcılarının fiyatları incelenmelidir. Rakiplere gelen olumlu ve olumsuz yorumlar, nasıl bir strateji geliştirerek rekabet edebileceğiniz konusunda yol gösterici olacaktır.

Dropshipping için şirket kurmak

Şirket kurulumu Pazar yerleri için de e-ticaret site kurulumları için de gereklidir. Mağaza açılışında vergi numarası ve ürünlerin tescillenmesi gibi durumlar nedeniyle en azından bir şahıs şirketi kurulabilir. Daha geniş hedefleri olanlar limited ya da anonim şirketler de kurabilirler ancak masrafları biraz daha fazladır.

Yurtiçi ve yurtdışı pazaryerlerinde dropshipping şartları değişmektedir.

Dropshipping için pazaryerlerinin farkları nelerdir?

Yurtiçinde ve yurt dışında dropshipping için pazaryerlerinin farklı şartları bulunuyor. Örneğin gittigidiyor dropshipping için çok daha esnek davranıyor. Ancak N11 ve Trendyol gibi pazaryerleri dropshipping’de çok daha fazla şart koşuyor ve komisyon oranları da değişiklik gösterebiliyor. Yurt dışı dropshipping’de ise Shopify, Amazon ve AliExpress gibi farklı seçenekler bulunuyor. Shopify, bazı katı kurallara sahip olsa da kendi içerisinde sunduğu tedarikçi uygulamaları ile daha kişiselleştirilebilir içeriklere sahiptir. Amazon ise en fazla tercih edilen dropshipping platformlarındandır.

Amazon Dropshipping yapmak için neler gerekiyor?

Amazon, dropshipping için bazı şartlar koşmaktadır ancak amazonun artıları da aynı şekilde oldukça fazladır. Büyük bir kitleye hitap ettiği için ve kendi sistemlerini sağladıkları için Amazon’dan dropshipping yapmak daha karlı olabilir.

Amazon’un dropshipping kurallarına bakıldığında özellikle dikkat edilecek olan nokta; müşterinin dropshipping’i anlamamasıdır. Bu nedenle tedarikçinizden fatura konusunda destek almalısınız. Ürünün daha ucuz bir fiyata alındığını gören müşteriler hem iadeye gidecek hem de mağaza puanını düşürecektir. Ve Amazon’un kuralını ihlal etmek de bir suspend sebebidir.

Ürün paketlemesinde de tedarikçi firmanın bilgilerinin olmaması oldukça önemlidir. Bunun yanında Amazon iade durumlarında satıcının sorumluluğu üstlenmesini ister. Bu nedenle tedarikçilerin sağladıkları ürünler ve kargolama, iadeyi önleyecek şekilde tasarlanmalıdır.

Amazon’a ürün eklemek manuel olarak yapılabilir. Ama tedarikçilerin depo durumunu kontrol edebilmek için entegrasyon programı kullanmak çok daha mantıklı olacaktır.

Bu kitap seni e-ticaret markanı kurmanda yardımcı olacak.

Sıfırdan E-Ticaret Markanı Kur

KENDİ MARKANI YARAT

E-ticaret dünyasına adım atmak isteyen girişimcilere yönelik kapsamlı bir kaynaktır. Bu rehber, temel adımlardan ileri stratejilere kadar geniş bir yelpazede bilgi sunar.

Nasıl Başlayabilirim?

E-Ticarete başlamak istiyor ancak nereden başlayacağınız konusunda fikir sahibi değilseniz, telefon numaranızı bırakın sizi arayalım.

Aradığınızı bulamadınız mı ?