Nisana Özel TAM %60 İndirim

Gün
Saat
Dakika
Saniye

SON GÜN SON FIRSAT !

E-Ticaret ile Ne Satabilirim? Ürün Tavsiyeleri!

e-ticaret trendleri

İnsanlık tarihi, aynı zamanda keşifler ve buluşlar tarihidir. Çünkü, hayatı daha rahat hale getirebilmek için her zaman yeniye ihtiyaç ya da talep vardı. Bildiğiniz gibi her problem bir çözüm gerektirir ve eski zamanlardan beri ihtiyaçların herhangi bir buluşun arkasındaki ana neden haline geldiğine dair örnekler görebiliriz. İş dünyasında da durum aynı; büyüme ve pazarlama, çeşitli yeniliklere ve icatlara yol açan ihtiyaçlardır. Şirketler; müşterileri memnun etmek, her zaman trendleri araştırmak ve yaratmak için yenilik yapmalıdır.  

Bu yazımızda, e-ticaretin en çok satan ürünlerini bir araya getireceğiz. Yazımızı sonuna kadar okuduğunuzda girişiminizin sürdürülebilirliği açısından önemli bir adım atmaya hazır olacaksınız. 

2021’de E-ticaret Sitenizde Satabileceğiniz 10 Ürün Fikri

Pandeminin bakkaldan bankaya, bankadan eğitim sektörüne kadar insanın içinde bulunduğu her alanı ve sektörü etkilediğini söyleyebiliriz. Kapanma ve yeni normal süreçlerini ilk defa deneyimleyen milyonların ihtiyaç ve talepleri de bununla doğru orantılı olacak şekilde değişti.

Fiziki ticaretin yerini büyük ölçüde e-ticarete bırakmasına birlikte şahit olduk. Birçok işletme çevrim içi sahaya giriş yaparken daha fazla girişimci de ilk adımlarını burada atmayı tercih etti. İş sahiplerinin başarılı olması sırrı ise esnek çalışma şartlarına uyumdan, talep analizinden, yeni şeyler denemekten ve değişimden çekinmemekten geçiyor. 

Bu yıl neler satmanın daha kârlı olduğuna bir bakalım:

Giyim ve Ayakkabı

Öyle ya da böyle, giyim ve ayakkabı internet mağazalarının altın yumurtaları olmaya devam ediyor. Özellikle uygun fiyatlar ve iade seçeneği tüketicilerin tercih sebepleri arasında gösterilebilir. İade işlemlerini azaltmak isteyen mağaza sahipleri, online kabin sistemini dahi denemeye başladılar. 

Giyim alanında sipariş almak mağazanızın tanınırlığını artırmak için de önemli. Bunun için hedef kitle eğilimlerini ve trendleri takip etmeniz gerekir. Ayrıca rakip niş girişimleri de takipte kalmak işinizi kolaylaştıracaktır. Bu yıl en çok talep edilen ürünlerse şu şekilde:

  • Boyalı deri ürünleri: Erkek ve kadın ceketleri, pantolon ve renkli şapkalar,
  • Tropikal baskılı gömlekler, tişörtler ve diğer yaşam ürünleri,
  • El yapımı, stilize parçalar,
  • Korseler,
  • Şeffaf ve saydam dokulu giysi, çanta ve ayakkabılar.

2021, klasik giyimin de -elbette- devam ettiği bir yıl oluyor. Dolayısıyla standart pantolonlar, alışıldık kazaklar, ceketler ve tişörtler de hala çevrim içi mağazanızın ürün yelpazesinde bulunmalı.

Mobilya

 Bu tür ürünlerin satışı hala büyük ölçüde çevrim dışı olarak gerçekleşse de eskiye kıyasla online ortama sağladığı uyum dikkat çekici. Yakın ve uzak gelecekte bu alandaki istatistiklerin pozitif anlamda daha da artacağına kesin gözüyle bakılıyor. 

Mobilya almak isteyen müşterilerde genellikle şöyle bir eğilim vardır: Fiziki mağazada görüp beğenir, seçim yapar ve ardından internetten o ürünü bulup sipariş verir. Bu yöntem hem daha güvenilir hem de daha ucuzdur. Bu nedenle, çevrim içi satıcılara ürünü yüzleriyle göstermek için showroom’lara odaklanmalarını ve çevrimdışı projelere katılmalarını tavsiye edebiliriz.  Bu alanda başarının anahtarı ise perakende ve çevrimiçi satışların birleşimidir.

 

Trendlere gelince, bunlar aşağıdaki gibidir:

  • İşlenmemiş ahşap benzeri mobilyalar. Bunlar ağaç çiziminin vurgulandığı doğal ve az işlenmiş görünümlü ürünlerdir. 
  •  Kuvars, mermer, granit gibi doğal minerallerden yapılan mobilyalar,
  •  Karpuz, mavi kadife, gri, bej, pembe renkler başta olmak üzere popüler döşemeler,
  • Çelik, bakır, pirinç gibi ürünlerle kaplanan eşyalar,
  • Geniş kanepe ve koltuklar,
  • Daraltılmış çekmeceler.

Yüksek teknoloji ürünü mobilyalar yavaş yavaş terk edilmeli, gibi görünüyor. Yeni yönelim doğallıktan ve işlenmemişlikten yana. Mobilyadaki teknoloji vurgusu popülerliğini yitiriyor. Doğallıkla birlikte geri dönen bir diğer trend ise “rahatlık”.

2021 mobilya mağazası ürün yelpazesinin çoğunu oluşturması gereken klasiklerin yanında bu trendleri de göz önünde bulundurmalısınız. 

Ev-Yaşam ve Yemek

Küresel çapta yükselişe geçen ev-yaşam ve yemek sektörü çevrim içi mağazaların vazgeçilmezleri arasında. Bunun için ayrı bir çevrimiçi mağaza oluşturabilir veya halihazırdaki girişiminize ev aletleri, bahçe ve yazlık ev eşyaları gibi ürünleri dahil edebilirsiniz. Ev-yaşam nişi çok geniş, en çok talep edilenler ise şunlar:

  • Yemek takımı  
  • Temizlik ürünleri (kovalar, paspaslar vb.)
  • Banyo eşyaları,
  • Mutfak gereçleri,
  • Temizlik ürünleri.

Doğallık modası bu alanda da devam ediyor. Ahşap yemek takımları, antika, daha doğrusu yapay olarak yaşlandırılmış stilize porselenler 2021’in en popüler ürünleri arasında. 

Sağlıklı Beslenme

Geçen yılın verileriyle karşılaştırıldığında, sağlıklı gıda talebi üç kat arttı. Çevrim içi mağazalar, sağlıklı yaşam tarzı konusunda ilgili ürünlerini ileri çıkarttılar. E-ticaret mağazanızı gıda üzerine açtıysanız sağlıklı beslenme temasını web sitenize yaymanızda fayda var. Bunun için web sitenizi yeniden biçimlendirebilir veya ürün kataloğunuzu organik ürünlerle çeşitlendirebilirsiniz. Ayrıca  bireysel rasyonlara göre hazır yemekler ve yiyecek setleri satmayı düşünmenizi tavsiye ederiz. Sitede çevrimiçi beslenme danışmanlığı uygularsanız harika olur.

Hobi ve Eğlence Ürünleri

Karantina nedeniyle insanlar evde çok daha fazla zaman geçirmeye başladı. Çeşitli eğlence ürünlerine olan talep önemli ölçüde arttı. Örneğin AliExpress’te Hobi ve Koleksiyonculuk kategorisindeki satın alma sıklığı 5 kat arttı. Kısıtlamalarla ilgili düzenlemeler güncel verilere göre sürekli değiştiği için ilginin artarak devam etmesi muhtemel. Kısıtlamalar kaldırılsa dahi evde vakit geçirmek artık alışkanlığa dönüştü diyebiliriz. İnsanlar uzun süre dışarda vakit geçirdiklerinde kendilerini tedirgin hissediyorlar. E-ticaret sitenize elektronik, ev aletleri gibi ürünler ekleyebilirsiniz. 

Çocuk Oyuncakları

Google Trends’e göre “oyuncak” aramaları son bir yılda %300 artış gösterdi.  Bu kategorinin popülaritesinin dinamikleri pek azalmaz. Çünkü ebeveynler çocuklarını eğlendirmek için ellerinden geleni yaparlar. Bu yıl en çok ilgi gören oyuncaklar:

  • İnteraktif oyuncaklar,
  • Çizim tabletleri
  • Çocuk başucu lambaları 
  • Eğitici ve ahşap oyuncaklar
  • Deney kitleri
  • Akıllı saat,
  • Çocuk kulaklıkları

2021’deki en popüler trendi ise akıllı oyuncaklar gibi görünüyor. Bunların başını sesli  komut alan evcil hayvan oyuncakları, ağlayan bebekler ve ışıklı evler çekiyor. Çocukların genellikle robotlar ve uzaktan kontrollü araba-uçak modelleri istiyor. Daha az bir kısmı yaratıcı oyuncaklarla ilgileniyor.  Ebeveynler ise çocukları için eğitici ürünler almayı tercih ediyor.

Spor Malzemeleri

İnsanlar karantina koşullarında aktif olarak spor yapma alışkanlığı kazandılar. Bu eğilim, kısıtlamaların kalkmasından sonra da devam etti. Çünkü artık yeni alışkanlıklarımızı günlük yaşamla birleştirmek için çabalıyoruz. Analistler , ev egzersiz ekipmanı satışlarında güçlü bir büyüme görmeye devam ediyor. Siz de e-posta veya anlık mesajlaşma programları aracılığıyla ev egzersizleri için faydalı ipuçları gönderebilirsiniz.

Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri

E-ticaret girişimlerinde en çok satılan ürünlerin başında her zaman kozmetik gelir. Gerek doğal olanlar gerek ünlü firmaların ürünleri, e-ticarette ne satabileceğini düşünenler için iyi bir yönlendirici olacaktır.  Bu alanın en önemli sorunu, kar oranları yüksek olan kozmetik ürünlerinin de insan sağlığına etki edebilmesi riskinin olması. Sattığınız üründen siz sorumlusunuz ve hiçbir  müşterinizin sorun yaşamayacağından emin olmalısınız. Ayrıca besin takviyesi niteliği taşıyan ürünlerden de uzak durmanızda fayda var. Sağlık bakanlığı bu konuda reklam ve öneride bulunması konusunda çok hassas davranıyor. E ticaret yapacağım derken yüklü cezalar alabilirsiniz.

Dekoratif Ürünler

Covid-19 virüsü ve pandemi sonrası insanlar evde çok daha fazla vakit geçirdiklerinden ev içi aksesuarları, dekoratif ürünleri ve yaşam alanlarını sürekli değiştirme ihtiyacı duymaya başladılar.  Bu değişimden para kazanmak için siz de kırlent, biblo, nevresim takımı, tablolar, lambader, abajur gibi ürünler satmayı düşünebilirsiniz. 

Dekoratif ürünler, e-ticaret ile satılabilecekler arasından en sorunsuz, en çok tavsiye ettiğimiz kategorilerden biri. Özellikle ürünleri hazır satın almayıp kendiniz üretirseniz çok yüksek kâr oranları ile satabilirsiniz. Bu kategorideki ürünlerin herhangi bir son kullanma tarihi olmaması yine avantajınıza olacaktır. Çünkü ürünü satana dek elinizde hazır şekilde durabilir.  Yalnızca cam vs. kırılabilecek dekoratif ürünler online satış yapılırken kargo öncesi iyi paketlenmelidir.

Aksesuarlar

Moda trendlerinin nabzını tutmanız,  e-ticaret sitenizin ziyaretçi alabilmesi için takip etmeniz gereken alanlardan biri. Ürün yelpazesi bir gecede ve tamamen değişebilir. Buna hazır olmanız gerekir. Şu anda en popülerleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Minik omuz çantaları
  • Çapraz askılı omuz ve bel çantaları
  • Akıllı telefon, tablet ve bilgisayar aksesuarları
  • Gözlük, kolye, yüzük gibi klasik ürünler. 

E-ticaret sitenizin kuruluş nişini değiştirmek için hazır değilseniz veya bunu istemiyorsanız ürün yelpazenizi genişletebilirsiniz. Mağazanızın temasına uygun olarak talep gören, trend ürünleri ekleyebilirsiniz. Veya yaratıcı bir yaklaşım kullanın: İndirimler, promosyon kodları ve çekilişler de işe yarayacaktır. Bütün bunlar alıcıları sitenizi çekecek ve en az bir kategoride satışlarınızı artıracaktır. 

Girişiminizi sağlıklı bir şekilde sürdürmek ve geliştirmek istiyorsanız odaklanmanız gereken ana eksen, “trendlere ayak uydurmak” olmalı. Mevcut duruma ne kadar hızlı uyum sağlarsanız işletmeniz olası krizlerden o kadar kolay kurtulur. 

Bu kitap seni e-ticaret markanı kurmanda yardımcı olacak.

Sıfırdan E-Ticaret Markanı Kur

KENDİ MARKANI YARAT

E-ticaret dünyasına adım atmak isteyen girişimcilere yönelik kapsamlı bir kaynaktır. Bu rehber, temel adımlardan ileri stratejilere kadar geniş bir yelpazede bilgi sunar.

Nasıl Başlayabilirim?

E-Ticarete başlamak istiyor ancak nereden başlayacağınız konusunda fikir sahibi değilseniz, telefon numaranızı bırakın sizi arayalım.

Aradığınızı bulamadınız mı ?