Nisana Özel TAM %60 İndirim

Gün
Saat
Dakika
Saniye

SON GÜN SON FIRSAT !

E ticarette kargo süreci

E ticaret için kargo süreci ve kargo anlaşmaları kritik önem taşımaktadır. Kargo seçiminde hız, güvenlik,i tasarruf ve takip edilebilirlik gibi kriterler gözetilerek anlaşmalar yapılmalıdır. E ticaret yapanlar için kargo seçimi nasıl olmalıdır?

Kargo süreci nedir? Nasıl inşa edilmeli?

Kargo, müşteriler ve satıcı arasındaki bağı kurmaktadır. Kargo sürecinde yaşanan bir aksaklık direkt olarak satıcıya olumsuz etki göstermektedir. Günümüzde e-ticarette alıcılar da takip edilebilirlik ve hız gibi unsurlara dikkat ettiği için doğru kargo anlaşmaları gerçekleştiren satıcılara yönelmektedirler.

Kargo bu nedenle e ticaret satıcıları için kritiktir. E-ticarete yeni başlayan bir girişimcinin kargo hakkında bilmesi gereken pek çok nokta bulunmaktadır. Bunlar maliyet, eve ya da depoya yakınlık, takip edilebilirlik ve iade koşulları olmak üzere dörde ayrılmaktadır.

Kargoda maliyet

Kargo anlaşmaları yapılırken kargo şirketleri, satıcıdan her ay için belli bir sipariş miktarı ister. Bu nedenle işe ilk kez giren ve ayda belli bir satış hacmine ulaşamayan satıcılar, ilk adımda kargo anlaşması yaparsa bu durum olumsuz maliyet olarak yansıyabilir. Kargoyu bu nedenle ilk zamanlarda deneyerek performans ölçmek için anlaşmasız kullanmak daha iyi olacaktır.

Diğer yandan kargo anlaşmaları yapılırken desilere dikkat edilmesi gerekiyor. Desi gönderilecek kutunun en, boy ve yüksekliğinin çarpılarak sonucunun 3000’e bölünmesi ile bulunur. Desi üzerinden hesaplanacak olan kargolar için özel kutular hazırlatmak her iki taraf için de kolaylık sağlayacaktır. Diğer yandan desilerin takip edilmesi, faturalarla karşılaştırılması fazladan maliyetin önüne geçecektir.

Kargo şirketine olan mesafe

Evden üretim yapan satıcılar da depodan yollanan ürünler için de kargo şirketinin daha yakın bir yerde olması avantaj sağlayacaktır. Ürünlerin gün içerisinde hızlı bir şekilde gönderilmesi, vakit kaybının önüne geçecektir. Mesafenin yakınlığı çıkabilecek ekstra bir masrafı da önleyecektir.

Kargo takip süreci

Müşteriler için de satıcılar için de kargo takip sistemi oldukça önemli bir ayrıntıdır. Anlaşma yapılacak olan kargo firmasında müşterinin kargosunu takip edebileceği bir kod istenmelidir. Bunun yanında siparişlerin satıcı tarafından takip edileceği bir panelin varlığı da ekstra bir denetim sağlayacaktır. Bu sayede kargonun geç çıkması veya unutulması gibi durumlar yaşanmayacaktır.

Kargo iade süreci

İade, hem müşteri hem kargo firması hem de satıcı için büyük sıkıntılar yaratabilir. Bu nedenle iade koşullarına ilk olarak satıcının dikkat etmesi gerekiyor. Yapılacak olan anlaşmada iade yaşandığı sürede, kargo firmasının ürünü teslim aldıktan sonra kutuyu “sigortalı” olarak taşıması gerektiği mutlaka yazılmalı ve bu mutlaka uygulanmalıdır. Ayrıca müşteriden bir hasar tespit tutanağı istemeli ve bunun fatura ile beraber kutu içerisine konması gerekir.

Kargo sürecinde dikkat edilecek diğer unsurlar

  • Birden fazla kargo seçeneği sunmak, daha güvenilir bir izlenim göstermesinin yanında yaşanabilecek aksaklıklara karşı B planı sunacaktır.
  • Kutu hazırlanırken; ürünü yerleştirdikten sonra çift renkli bantlar kullanılmalıdır. Bu sayede kutu aşılırken ürün ya da kutunun hasar alması önlenir.
  • Ürün yerleştirdiğinizde hareket etmemesi için içerisine bazı sarf malzemeleri ekleyerek doldurmak, hem hasarı önler hem de müşteriye iyi bir izlenim sunar.
  • İrsaliyeli faturaları kargoya eklenmelidir.

Bu kitap seni e-ticaret markanı kurmanda yardımcı olacak.

Sıfırdan E-Ticaret Markanı Kur

KENDİ MARKANI YARAT

E-ticaret dünyasına adım atmak isteyen girişimcilere yönelik kapsamlı bir kaynaktır. Bu rehber, temel adımlardan ileri stratejilere kadar geniş bir yelpazede bilgi sunar.

Nasıl Başlayabilirim?

E-Ticarete başlamak istiyor ancak nereden başlayacağınız konusunda fikir sahibi değilseniz, telefon numaranızı bırakın sizi arayalım.

Aradığınızı bulamadınız mı ?